Gerechten

Delen:

Cake lijkt een basisartikel voor een banketbakker, maar het maken van cake in de eigen keuken (in plaats van in de bakkerij) is voor Cees Holtkamp geen sinecure gebleken. Vaak kwam de cake niet uit de oven zoals hij gehoopt had. Onnodig te vermelden dat Cees nu eenmaal een perfectionist is, nog altijd bewust van het commentaar van zijn collega’s. Maar de warme cake gaan Cees en zijn kleindochter Stella vol vertrouwen tegemoet. Deze versie met geklopte eieren geeft namelijk steevast een mals resultaat en een perfecte vorm.

Het recept staat niet in het boek De Banketbakker, waarin bijna alle Holtkamp recepten gebundeld zijn. Je kunt een GESIGNEERD exemplaar van De Banketbakker bestellen met deze link en als je dat doet help je zowel Foodtube als een zelfstandige (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

Voor warme cake heb je nodig:

1 cakeblik van 18 cm lang .

2 middelgrote eieren (55 gram )
100 gram kristalsuiker
halve theelepel citroenrasp
110 gram boter
halve theelepel zout ( anderhalf gram )
80 gram patentbloem
20 gram maizena.

Gerelateerde artikelen