Gerechten

Delen:

BAR GUI is het eerste restaurant dat Guillaume de Beer opende na de Breda group (bekend van de restaurants Breda, Klein Breda. Guts & Glory, Maris Piper en Paindemie) verlaten te hebben. In de oude behuizing van Bistro De Fles aan de Prinsengracht kookt Guillaume nu gerechten in de Bretonse smaak, die hij in tientallen vakanties in Bretagne in het hart gesloten heeft. Hij maakt een gerecht met scheermessen (en legt en passant ook even uit hoe je die vangt), hij laat ons zien hoe je een perfect stukje kabeljauw bakt, welke saus je daarbij kunt maken van kabeljauwkoppen. Hij bakt het brood dat het liefst eet en tot slot komt er een pannenkoekje dat in de salidou (een bretonse mix van zoute boter en caramelcrème) gedrenkt wordt. Leerzaam!

De ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag zijn:

500 gram bloem

150 gram suiker

10 gram zout

30 gram gemolten zoute Bretonse boter

een liter  volle melk

een vanillepeul

 

Gerelateerde artikelen